Menu

Danish logo2-01.png

Hvad er middelalderkampsport?

Middelalderkampsport er den ultimative udfordring for krop og sind. I denne sport tester du samtlige sanser. Du møder modstandere fra hele verden og fra mange sportslige baggrunde.

 

Middelalderkampsport bliver ofte beskrevet som en kombination af rustning, MMA og crossfit. Sporten kræver ikke blot at du er stærk, men også at du er smidig og at du kan bevare ro og overblik selvom din fysik er under pres.

 

Middelalderkampsporten er en sport om sammenhold, koordination, styrke og vilje.

Denne sport indebærer som en af de eneste sportsgrene i verdenen våben som ikke sigter mod et mål eller en skive, men som derimod sigter imod en anden deltager. Blandt andet sværd og økser anvendes indenfor denne sport, og her holdes der ikke igen. Du svinger dit våben med hensigten om at ramme din modstander med maksimal præcision og kraft.

 

Det er ikke showkamp når to hold tørner sammen, og genskaber en af middelalderens turneringsdiscipliner. Denne sport forener historie, teknik, råstyrke, samarbejde og selvkontrol, hvilket gør den fuldstændig unik.

Kategorier

Indenfor middelalderkampsport findes der en række forskellige kategorier. De mest populære er holdkategorierne, hvor to hold kæmper mod hinanden.

 

Disse kategorier skelnes ved hold størrelse, og der findes kategorier fra 3 mod 3, helt op til 21 mod 21. En kamp er bedst ud af tre runder og i holdkategorierne er målet at få modstanderholdet ned at ligge på jorden.

 

En kæmper regnes ude når vedkommende har tre punkter i jorden og det kan opnås ved at slå, sparke og tackle sin modstander. Holdet med flest kæmpere stående vinder runden.

Derudover er der singledueller i kategorierne langsværd, stagevåben, sværd og skjold og triatlon. Disse kategorier er et oplagt sted at starte for nye kæmpere der skal lære teknik, men sandelig også en gren man kan specialisere sig indenfor.

 

I dueller er det også bedst af tre runder, med tidsbegrænsning. Singledueller vindes på point, opnået ved velplacerede slag, afvæbning og at vælte modstanderen.

 

Der er holdkategorier og singledueller for både mænd og kvinder, og kønnene konkurrerer hver for sig. Til træning er de oftest blandet.

Udstyr

Middelalderkampsport udøves i historiske rustninger med historiske våben. Det vil sige at alt udstyr skal være udformet efter en historisk kilde, og alle dele af en kæmpers rustning skal holde sig indenfor en tidsafgrænsning på 50 år.

 

Rustning og våben er i vid udstrækning smedet af moderne stål typer, hvilket gør det lettere og sikrere at kæmpe i end middelalderens udstyr. Typisk starter man i en forholdsvis tung rustning, og med tid og træning finder man ud af hvor man kan spare vægt og opgradere.

Våbnene skal passe til rustningens geografiske region og tidsperiode. Alle våben er naturligvis stumpe, og fungerer udelukkende som slagvåben.

 

De historiske krav til udstyr er med til at gøre sporten interessant, idet at publikum såvel som kæmpere ved at hvad de oplever er meget lig en rejse tilbage til middelalderen.

 

Dog væsentligt mindre blodigt.

Nationale Turneringer

I Danmark afholdes der årligt en række turneringer, deriblandt turneringer der giver point i Danmarksmesterskabet, som afholdes af DMKS. Der afholdes derudover også turneringer af andre aktører, for eksempel af klubberne, eller som en del af et selvstændigt event.

Ved alle turneringer og stævner vil der selvfølgelig både deltage kæmpere, hjælpere og frivillige såvel som en række dommere.

De danske dommere er essentielle for at alt går smidigt.

Internationale Turneringer

Danmark er hvert år repræsenteret ved flere udenlandske turneringer, enten som seperate klubber eller som landsholdet. 

 

Landsholdet består af kæmpere fra de danske klubber, og stiller op til større internationale begivenheder. I 2012 stillede Danmark for første gang op til Battle of the Nations (BotN) som dengang blev afholdt i Polen.

 

Dengang var det ikke meget mere end syv der kæmpede, hvor vi i dag kan være stolte af at stille op i kategorier som 16 mod 16. Siden 2012 har det danske landshold stillet op til bl.a. BotN og International Medieval Combat Federation (IMCF).

Vil du vide mere?

Har denne sport fanget din interesse, og vil du gerne vide mere? Måske opleve det på egen krop? Så er du mere end velkommen til at tage kontakt! Den letteste måde at starte ud på er at tage kontakt til en klub nær dig (læs mere under Klubber) eller at besøge en træningssamling. 

Ved deltagelse til en træningssamling vil vi anbefale dig først at kontakte os, så vi ved at du/i kommer.

Du kan se vores kalender

 
hmbia-logo-mini.png
imcf_hover.png

IT & PR afdelingen

Support@dmks.net

Danish logo2-01.png

Kontakt Bestyrelsen

Kontakt@dmks.net

Dansk Middelalderkampsport Sammenslutning © 2020. All Rights Reserved

Der anvendes cookies på siden. Ved fortsat brug af siden accepterer du anvendelsen af cookies.

  • YouTube
  • Facebook