Menu

Bliv Dommer

Som dommer indenfor sporten får man en unik mulighed for at komme helt tæt på kampene, hvilket nogen gange betyder at de må hoppe og dukke sig for de voldsomme kampe omkring dem. Som dommer bærer man et stort ansvar, da dommerne er dem der styrer slagets gang, og i nogen tilfælde er forskellen på om der foregår en kamp eller et bar-slagsmål i rustning.

 

Følelserne på banen kan løbe højt, og som dommer er det vigtigt man kan sætte sig ud over det og forholde sig objektiv, saglig og rolig. At være dommer kræver overskud og overblik, såvel som viden om reglerne og et skarpt øje. Dommerne afgører mesterskaber, og selvom det ikke altid er det resultat alle hold håbede på, så er det vigtigt at man kan stole på at afgørelsen er retfærdig. Det er derfor vigtigt for os at dommerne får en grundig uddannelse.

Før du starter

Hvis du tror at du godt kunne tænke dig at blive dommer, så kan vi anbefale at du søger efter kampvideoer på nettet og ser nogen igennem. Kan du spotte hvorfor en kæmper bliver irettesat af en dommer? Eller kan du måske se regelbrud der ikke blev opdaget af de dommere der er til stede?

Som dommer er der både brug for et falkeøje men også en snært af diplomati.

Dommerne skal besidde den egenskab at være venner med kæmperne udenfor banen, men kunne skære igennem overfor dem når der kæmpes. Så det kræver også særlige sociale evner at blive en god dommer. Det kræver øvelse at vide hvad man skal se efter, og vi bruger meget tid på at oplære vores dommere før de bliver sendt på banen.

 

De danske dommere dømmer til de nationale turneringer, men rejser også ofte udenlands for at dømme i turneringer i andre lande, så det er en fordel at du har lyst til at rejse. De danske dommere er kendt internationalt som nogen af de dygtigste, og det er et ry som vores dommerkorps går meget op i at leve op til. Som dommer vil du både kunne få indflydelse på de individuelle kampe, men også på udformning af regler.

 

Dommere er i en unik position til at se hvad der konkret virker og ikke virker i sporten, og de danske dommere er med til at udarbejde de internationale regelsæt, og hjælpe de danske kæmpere med at få indflydelse. At være dommer er enormt spændende og udfordrende, og det kræver flere forskellige evner at blive dygtig, men til gengæld spiller man en væsentlig rolle for sporten nationalt og internationalt.

Vil du vide mere?

Hvis du synes at det lyder som noget for dig at blive dommer, så kom med til en af vores træningssamlinger. Her kan du snakke med både kæmpere og dommere, og opleve dommerens funktion på tæt hold. Hvis du ønsker at besøge os til en landstræning skal du kontakte os, så vi kan sørge for der er nogen klar til at modtage dig. Det er ikke altid der deltager dommere til træninger, så vi sikrer at der er en når du kommer.

Du kan se vores kalender

hmbia-logo-mini.png
imcf_hover.png

IT & PR afdelingen

Support@dmks.net

Danish logo2-01.png

Kontakt Bestyrelsen

Kontakt@dmks.net

Dansk Middelalderkampsport Sammenslutning © 2020. All Rights Reserved

Der anvendes cookies på siden. Ved fortsat brug af siden accepterer du anvendelsen af cookies.

  • YouTube
  • Facebook