Menu

Bliv Hjælper

Hjælpere er uundværlige for kæmperne, som væbnere var for riddere. Kæmperne er under et stort pres, og det er hjælperens rolle at holde hovedet koldt selvom bølgerne går højt. Som hjælper har du mulighed for at være en del af et hold og hjælpe dem til turneringer, men du kan også blot tage med DMKS og landsholdet til de store udenlandske mesterskaber. Mange nye kæmpere vælger også at være hjælpere til turneringer indtil deres eget udstyr, og deres psyke, er klar, og det er en position der kan lære én meget om sporten.

 

Som hjælper er man ansvarlig for at gøre holdet klar, både før kampe og imellem runder. Man hjælper kæmperne med vand, nødreparationer af udstyr og hvad end der ellers måtte opstå. Hjælperne er dem der sørger for at holdet kan koncentrere sig om den forestående opgave, fordi de stoler på at hjælperne har styr på alt det andet.

Før du starter

At deltage som hjælper kræver ikke de store forudsætninger udover lysten til at være en del af et hold i en fantastisk sport. Vigtige egenskaber er dog ansvarsfølelse, rolig temperament under pres og forsyn. Som ny hjælper er det ‘learning by doing’, altså at blive kastet ud i det. Nye hjælpere er med til træninger, hvor de følger mere erfarne hjælpere.

Erfaring spiller en stor rolle for hjælpere, samt indgående kendskab til dit hold og deres udstyr. I de to minutter mellem runder skal der både uddeles vand og repareres udstyr, samt udskiftes trætte og tilskadekomne kæmpere. Derfor er aktiviteten i ‘pit’-området hektisk, og det er vigtigt man kender både kæmpere og udstyr godt nok til at kunne arbejde hurtigt. Når den kæmper snakker om den rem på overarmen er det hjælperens job at vide præcis hvilken en der menes og stramme den/spænde den/ pille den af, eller hvad kæmperen plejer at ønske.

Det tager tid at nå til det niveau af erfaring, og derfor starter hjælpere ofte deres træning udenfor ‘pitten’, med at uddele vand, give kæmperne rustning på, og bliver bekendt med deres udstyr og individuelle temperamenter. Det er hjælperens fornemste opgave at gøre det så let og stress-frit for kæmperne at udføre deres opgave, nemlig at kæmpe mod deres modstandere. Men kæmpernes sejre er også hjælpernes sejre, da holdet ikke kunne fungere uden dem.

Vil du vide mere?

Hvis du godt kunne tænke dig at blive hjælper kan du tage kontakt til DMKS eller din nærmeste klub og komme til en træning. Der vil du kunne få indblik i hjælperens opgaver og ansvar, og tage en snak med kæmperne og hjælperne.

Hvis du ønsker at besøge DMKS til en træningssamling skal du kontakte os, så vi kan sørge for der er nogen klar til at modtage dig.

Du kan se vores kalender

hmbia-logo-mini.png
imcf_hover.png

IT & PR afdelingen

Support@dmks.net

Danish logo2-01.png

Kontakt Bestyrelsen

Kontakt@dmks.net

Dansk Middelalderkampsport Sammenslutning © 2020. All Rights Reserved

Der anvendes cookies på siden. Ved fortsat brug af siden accepterer du anvendelsen af cookies.

  • YouTube
  • Facebook